Om at skrive et haiku hver dag


Jeg skriver mindst et haiku hver dag, sommetider kommer de i stimer ofte ikke. Mange er elendige, men det holder pennen i gang, og tankerne. Hvad er det der er værd at skrive om lige nu. Har jeg skrevet det samme før, har andre. Og ja, ofte har jeg skrevet det før og i hvert fald har andre. Jeg skriver det alligevel, for pludselig har tankerne og pennen fundet en ny vej og digtet har formet sig på en anden måde end sidst. Jeg kan kun anbefale metoden:

Et digt om dagen
holder lægen fra døren
jeg er her endnu

Jeg skriver altid digte i hånden således også haiku. Jeg har 3 små notesbøger jeg skriver i: En ved sengekanten, en ved den stol jeg sidder i, der hvor jeg ofte skriver og læser og ser tv og en notesbog i min taske, som jeg har med mig på nye eventyr ude i junglen.
Jeg har netop rundet det syvtusindesekshundredeogtoogtresindstyvende renskrevne haiku. Jeg er desværre flere hundrede bagefter. Det er sjovere at skrive et haiku end at renskrive et. Men en skønne dag sætter jeg mig og får renskrevet de sidste så jeg igen er up to date.

Ole Bundgaard